VeteranCamping.dk

Retro når det er bedst

Elaime

tom 3tom 4tom 1tom 2

Denne vogn på billederne er næsten veteran, det er en sammenklappelig Fransk campingvogn ”Elaime” med fast tag og faste sider fra 1988.
Vognens fabrikationsnavn er Elaime, og modellen er døbt ”Flat pack” med hjælp fra en engelsk ejer af samme vogn. Vi kender ikke den korrekte modelbetegnelse.

Denne er nysynet og renoveret indvendigt med bl.a. 4 nye bænke, gasanlægget er i orden og det der var nødvendige udskiftninger er foretaget. Der er kommet nyt batteri og lader, der er monteret en helt ny komplet aksel med nye bremser og kabler samt nye dæk. Efterfølgende er de 4 hydrauliske stempler udskiftet til at hæve taget.

Vognen er 3,4 m lang, vægt 475kg, totalvægt 675 kg., 2 m bred. Sammenklappet er den ca. 1,30 m høj, opslået ca. 2,40 m høj. Indvendigt er der mulighed for 2 siddegrupper, som begge kan ændres til 1 ½ mands senge, man ligger på tværs i vognen. Der er fuldt udstyret køkken med 2 gasblus, håndvask med elektrisk vandpumpe, afløb, 30 l. vandtank i den ene bænk, køleskab (12v/gas/220v) overskab og garderobe. Der er eftermonteret en stor Heki loftluge.

Der medfulgte et specielt syet svensk sandfarvet bomuldssolsejl med sider. Det virker meget retro, og efter en imprægnering er det også fuldstændig tæt. Det er lidt omstændeligt, det står med 6 stænger og et kompliceret stangsystem både med trælister og aluminiumsstænger til at holde taget, men det virker.
I 2014 er der indkøbt et moderne Hollandsk fortelt med kun 1 stang.

Er det sådan at man i Frankrig ikke betaler motorvejs skat, når man har sådan en på slæb, fordi den pga. højden bliver regnet for en alm. trailer.. modsat Italien, hvor de tæller aksler.. er der nogen her der ved mere om det?

Sammenklappelige vogne generelt.

Disse klapvogne med fast tag og faste sider, blev produceret fra 1960`erne og sluttede omkring 2000-2001.
De havde deres storhedstid fra midt 70’erne og til start 1990’erne.
Fabrikken der producerede Elaime og Casita, ”Lenoir Et Mernier” solgte omkring 1990 patenter og rettigheder til den Franske campingvogn producent Esterel, som producerede sammenklappelige campingvogne, denne produktion fortsatte til omkring år 2000.
Modelbetegnelserne var 31, 34, 39, 42 = længden, med mange forskellige indretninger, nogle af dem med toilet, de nyere modeller fra ca. 1982 havde fast monterede overskabe i taget.
Esterel fabrikken findes stadigvæk, men er i dag mest kendt for deres mobilhome og autocampere.
Andre producenter:
Rapido, Boheme. Der findes helt sikkert flere.
Rapido findes også stadigvæk, og er i dag bl.a. kendt for campingvogne med hævetag.
I dag findes der ikke mange der producerer denne form for campingvogne.
Sammenklappelige med fast tag og faste sider.
Der findes en producent i Australien ”Eco Tourer” med et avanceret system hvor den bliver rejst ved hjælp af en spindel, hvor man blot sætter en skruemaskine på.
I Europa, findes der vist kun få producenter, i England er det bl.a. Pennine, Artemis og Gobur ”Carousel Caravan,” de har ikke noget forhandlernet uden for England.
De har en hjemmeside (www.Goburcaravans.co.uk), hvis man vil se hvordan sådan en vogn bliver slået op, de er dog komplicerede indvendigt med mange løse vægge og overskabe.

Der er 3 video klip. som du se. For at se dissse kan du klikke her.

Kært barn har mange navne:

'A Klapkas'
Klapp wohnwagen
Folding caravan
Pupop caravan


Her kan du se en brochure over andre Esterel modeller

Esterel brochure

 

 

Footer

VeteranCamping Klub Danmark

Helgesvej 97, Gelsted, 4160 Herlufmagle

email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Tlf 5550 1835 / 2070 4287
Danske Bank: 1551 - 16665665