VeteranCamping.dk

Retro når det er bedst

billede01 billede05

Når uheldet er ude – Forsikring

En historie fra det virkelige liv:

Solen skinner, vi skal på ’jomfru-tur’ med vores indkøbte Graziella. Vognen er vasket, rengjort, vinduerne skinner. Vi har pakket tøj, mad og dyner. Jeg kobler campingvognen på bilen. Kuglekoblingen bliver sikret med splitten på plads.  Bremsekæden klikkes på. Vi checkker lys og lygter. Alt er fint og vi er klar til at køre.

Vi når sådan cirka 500 meter hen af vejen og så lyder der et brag, jeg kikker i bakspejlet. Og uh-ha, uh-ha da da. Jeg ser at campingvognen kører sit ’eget løb’ uden bilen, med direkte kurs mod et vejskilt. Og inden jeg kan nå at stoppe bilen, har campingvognen parkeret sig med vejskiltet midt inde i klædeskabet.

Billederne viser en ganske omfattende skade på campingvognen. Den første tanke er: Er det her en totalskade.

Heldigvis får vi via klubben en kontakt til en glasfiber-mand som er i stand til at få campingvognen køreklar igen.

Men nu melder spørgsmålet sig, hvad skete der ?.
Det viser sig at kuglekoblingen ikke har ’klikket’ sig ordentligt fast på kuglen, hvilket bevirkede at ved første bump på vejen hoppede campingvognen af trækkuglen.
Desværre var bremsekæden, som skulle stoppe campingvognen, af en helt forkert type og desuden gammel og rusten (billede 6). Det bevirkede at bremse-sikkerheds-kæden sprang, før bremsen på campingvognen blev aktiveret og dermed havde campingvognen frit løb mod vejskiltet.

Heldigvis var campingvognen kaskoforsikret. Men desværre var forsikringsbeløbet i underkanten af hvad skaden kostede.

Så moralen er her: Har du set på din forsikring fornylig. Ofte er forsikringsbeløbet forholdsvis lavt. Ved nærmere undersøgelse viser det sig at forsikringsbeløbet kan øges betragteligt for en ganske ringe forøgelse af præmien.

Men alt endte lykkeligt.

Vognen er nu køreklar igen og da vognen alligevel var på værksted blev et tilbud om reparation af nogle øvrige kosmetiske skader på glasfiberen og en efterfølgende total polering, til en fornuftig pris, modtaget med tak.

Jeg vedhæfter en billede serie som viser forløbet af reparationen.

billede04billede05billede06billede02bilede03

PS: Glasfiber manden er altid parat med en løsning på reparation, polering eller lakering, alt til en fornuftig pris.
Han kan kontaktes her:

C.K. Yackt Service
Kildemosevej 23
5000 Odense C
Tlf: 2277 6076
www.ckyachtservice.dk

Footer

VeteranCamping Klub Danmark

Helgesvej 97, Gelsted, 4160 Herlufmagle

email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Tlf 5550 1835 / 2070 4287
Danske Bank: 1551 - 16665665